Voordelige navigatiesystemen

De jaren dat een navigatiesysteem als TomTom (rond 2005) minimaal € 200 kostte liggen ver achter ons. Inmiddels is een gangbare TomTom al voor circa € 100 verkrijgbaar. Het begrip TomTom werd een synoniem voor ‘navigatiesysteem’, net zoals ‘Spa rood’ al jaren een synoniem voor bruisend mineraalwater is (ongeacht van welk merk). Toch zit TomTom niet meer zo stevig in het zadel als voorheen en is het begrip verouderd geraakt.

Prima goedkope navigatiesystemen

Niet alleen liggen de hoogtij gloriedagen van TomTom toch wel grotendeels achter ons, ook de gebrekkige kwaliteit van goedkope navigatiesystemen zijn eigenlijk zo goed als voorbij. De huidige generatie van de lagere prijsklasse navigatiesystemen functioneert namelijk prima, exact zoals u mag verwachten van een navigatiesysteem. Hier vindt u gemakkelijk navigatiesystemen voor uw auto autoonderdelen24.be

Kenden voordelige prijsklasse navigatiesystemen kinderziektes, zoals mindere kwaliteit snoeren (contactverlies tijdens het rijden), of een minder goed softwaresysteem (wat doorlopend vastliep); tegenwoordig is daar nauwelijks nog enige sprake van en doen de apparaten wat u ervan verwacht: u op duidelijke wijze van a naar b navigeren. Hier treft u meer uitleg over wat een Routenavigatiesysteem doet.

Portable navigatiesysteem

Binnen dit low budget segment betreft het vanzelfsprekend draagbare navigatiesystemen die te bevestigen zijn in uw auto. Ingebouwde navigatiesystemen zijn niet alleen kostbaarder, ook kennen zij vaak uitgebreidere geavanceerde mogelijkheden. Hierbij valt te denken aan het monitoren van uw routes; vanaf smartapparatuur valt op elk moment van de na te gaan waar de auto zich bevindt, en daarnaast zijn alle routes en tijdstippen terug te vinden.

Navigatiesysteem vs. Smartphone

Waarom zou je een navigatiesysteem aanschaffen als je ook de smartphone kunt inzetten? Zodra u over de grens rijdt (en dat gebeurt sneller dan gedacht; even een weekendje Ardennen bijvoorbeeld), kunnen de kosten voor mobielgebruik in een snel tempo oplopen.

Maar ook in eigen land kun je al snel oplopen tegen de limiet je eigen mobiele data bundel, vooral wanneer er op regelmatige basis gebruik van wordt gemaakt. De kleine investering in een navigatiesysteem (tegenwoordig al rond de € 50 verkrijgbaar) loont dan absoluut de moeite.