WA verzekering auto

Een WA verzekering auto is een verplichte verzekering als bestuurder. Maar jij wat een WA verzekering precies inhoudt en wanneer je voldoende hebt aan een WA autoverzekering alleen? Ontdek het in deze blog!

Is een WA autoverzekering voldoende?

Elke eigenaar van een auto is verplicht om een WA autoverzekering aan te gaan. Dit ter bescherming van verkeersslachtoffer. WA staat dus voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en is de minst uitgebreide verzekering onder de autoverzekering. Vraag jij je af of een WA autoverzekering voldoende is? Zorg er dan voor dat je je voldoende informeert. Hou rekening met de leeftijd van je auto en hoeveel je auto waard is. Enkel een WA autoverzekering is een goed idee als de premie voor een uitgebreidere dekking niet meer in verhouding staat tot de dagwaarde van je auto. Als je bijvoorbeeld een nieuwe auto hebt (jonger dan 4 jaar) en je auto veel geld waard is, dan is het soms beter om voor een allrisk autoverzekering te kiezen. Een WA verzekering is voor vele auto-eigenaren wel voldoende. Als je enkel een WA autoverzekering hebt moet je er wel rekening mee houden dat je geld opzij houdt om grote schades zelf te betalen, die je WA autoverzekering niet dekken.

Wat dekt een WA autoverzekering?

Een WA autoverzekering dekt voornamelijk schade die de schuld is van een ander. Schade door overmacht, zoals barre weersomstandigheden of diefstal is niet verzekerd. Ook schade aan je eigen auto in het algemeen is met een WA autoverzekering niet gedekt. Wel kan er een auto voor je beschikbaar worden gesteld als je schade hebt opgelopen aan je auto. Dat laatste verschilt wel sterk per verzekeraar. Daarom is het altijd een goed idee om goed te informeren naar wat er juist gedekt wordt, wanneer je een verzekeraar kiest.

Hoe kies je de juiste autoverzekeraar

Er zijn verschillende autoverzekeraars waar je uit kunt kiezen en dat maakt het juist moeilijk om daadwerkelijk te kiezen. Via Autoverzekering.nl kan je veel informatie vinden over specifieke automerken en verzekeraars zoals Univé autoverzekering. Waarom zou jij meer betalen als je hetzelfde voor minder kunt krijgen? Vraag jij je af welke autoverzekering het beste bij je past? Aarzel dan zeker niet om de nodige vragen te stellen. Voor je een autoverzekeraar kiest is het namelijk belangrijk dat je voldoende informatie hebt.