GPS Tracker voor Taxi:

GPS Tracker voor Taxi: Veiligheid en Efficiëntie in het Taxibedrijf

Als eigenaar van een taxibedrijf weet u hoe belangrijk het is om de veiligheid van uw passagiers te waarborgen en uw chauffeurs efficiënt te laten werken. Een GPS-tracker voor taxi’s kan u hierbij helpen. In dit artikel zullen we bespreken wat GPS-tracking voor taxi’s is, hoe het werkt, en de voordelen die het kan bieden voor uw bedrijf.

Wat is GPS-tracking voor taxi’s?

Een GPS tracker is een apparaat dat de locatie van een voertuig kan volgen met behulp van GPS-technologie. In een taxibedrijf wordt deze technologie gebruikt om de locatie van de taxi’s te volgen en deze informatie door te geven aan het beheersysteem. Dit geeft u als bedrijfseigenaar een realtime overzicht van waar uw taxi’s zich bevinden en hoe ze presteren.

Hoe werkt GPS-tracking voor taxi’s?

Een GPS-tracker voor taxi’s bestaat uit een apparaat dat in de taxi is geïnstalleerd en een softwareplatform dat u als bedrijfseigenaar kunt gebruiken om de locatie van de taxi te volgen en te beheren. Het apparaat gebruikt GPS-satellieten om de locatie van de taxi te bepalen en stuurt deze informatie via een mobiel netwerk naar het softwareplatform.

Voordelen van GPS-tracking voor taxi’s

1. Verbeterde veiligheid voor passagiers

Met GPS-tracking kunt u de locatie van uw taxi’s in realtime volgen, waardoor u snel kunt reageren in geval van een noodgeval. Dit kan helpen om de veiligheid van uw passagiers te verbeteren en hun gemoedsrust te vergroten.

2. Verhoogde efficiëntie van de chauffeurs

Met GPS-tracking kunt u de prestaties van uw chauffeurs volgen, zoals snelheid, brandstofverbruik en rijgedrag. Dit stelt u in staat om efficiëntieproblemen te identificeren en uw chauffeurs te trainen om deze te verbeteren. Hierdoor kunt u de efficiëntie van uw chauffeurs verhogen, wat kan leiden tot lagere kosten en hogere winsten.

3. Realtime informatie over verkeersomstandigheden

Met GPS-tracking kunt u ook realtime informatie krijgen over verkeersomstandigheden, waardoor u uw taxi’s kunt omleiden om files te vermijden. Dit kan helpen om de tijd die uw passagiers onderweg doorbrengen te verminderen en hun ervaring te verbeteren.

4. Geautomatiseerd beheer van uw wagenpark

Met GPS-tracking kunt u ook uw wagenpark automatisch beheren, zoals het plannen van onderhoud en het bijhouden van het brandstofverbruik. Dit kan u tijd en geld besparen door het verminderen van ongeplande reparaties en het optimaliseren van uw brandstofverbruik.

5. Verbeterde klantenservice

Door het gebruik van GPS-tracking kunt u uw klanten ook een betere service bieden. Het GPS volgsysteem PRO bestaat uit een smartphone en een professionele GPS tracker. De GPS tracker set is al volledig ingesteld en dus direct te gebruiken. In de smartphone APP zijn de locaties van het GPS tracker te zien en is ook de historie af te spelen. De route kan zo helemaal in kaart worden gebracht en per stop locatie is te zien hoe lang de tracker daar heeft stilgestaan. Ook is het precieze adres met straatnaam en nummer te bekijken.