Het handige gebruik van de BPM calculator

Ben je taxichauffeur en heb je een prachtige auto op het oog? En wil je deze aanschaffen maar staat deze auto in het buitenland? Geen probleem, want met de handige en betrouwbare BPM calculator weet je precies waar je aan toe bent. Koop dus gerust die droomauto en doorloop de juiste stappen. Zo weet je zeker dat je nooit teveel BPM betaalt en kan je toch veilig en legaal de weg op. Ideaal dus wanneer je snel op weg moet om nieuwe klanten te vervoeren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de BPM calculator en wil je weten of deze tool ook geschikt is voor jou? We leggen het gebruik ervan hieronder uit.

Hoe werkt de BMP calculator?

Wanneer je een auto uit het buitenland wilt importeren, dan dien je daar nog BPM over te betalen. BPM staat voor Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen. De BPM draag je af aan de belastingdienst die eventueel een extra check uitvoert. Er zijn op de markt veel verschillende BPM calculators te vinden die je helpen om in te schatten hoeveel BPM je moet afdragen aan de belastingdienst. De belastingdienst heeft zelf ook een calculator, maar deze is gestandaardiseerd en gaat alleen uit van de aanschafwaarde, het bouwjaar en de emissie. Naar de staat van het voertuig en eventuele gebreken wordt niet gekeken.  Omdat de nieuwe BPM calculators hier wel naar kijken kan je jezelf veel geld besparen. Twijfel dus niet langer en kies voor een betrouwbare BPM calculator om zeker te weten dat je nooit teveel betaald voor jouw droomauto.

De voordelen van een BMP calculator:

Een BPM calculator geeft je een betrouwbare inschatting van de hoogte van de BPM die jij moet afdragen aan de belastingdienst. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. Dit is natuurlijk wel zo prettig. Bovendien weet je zeker dat je geen naheffing krijgt en dat je legaal de weg op mag. De Nederlandse BPM calculators zijn geaccepteerd en worden erkend door de belastingdienst. Hierdoor mag je de meest gunstige uitkomst kiezen om op te geven aan de belastingdienst. Voorkom dat je teveel betaald en kies voor de calculator die het beste bij jou past. De BPM calculator kijkt namelijk naar de emissie, het bouwjaar, de gereden kilometers en de staat van de auto. Op basis van deze gegevens wordt een berekening gemaakt van de BPM die jij moet betalen. Je ziet na het uitvoeren van de calculator direct hoeveel je moet betalen. Dit is wel zo prettig voor jou, zodat je direct kan kiezen of je tot de aanschaf van de auto overgaat of niet.

Ben je op zoek naar een nieuwe auto in het buitenland? Of heb je deze al gevonden en wil je graag weten hoeveel BPM je moet betalen? Maak dan gebruik van de betrouwbare BPM calculator. Deze BPM calculator geeft je namelijk direct inzicht in de kosten, zodat je niet voor verassingen komt te staan. De belastingdienst heeft de calculator erkend, waardoor je vrij bent om deze te gebruiken. Kijk dus niet meer alleen naar de aanschafwaarde, maar kijk ook naar de staat van de auto, de emissie en het aantal gereden kilometers.